Ponedeljak 16.07.2012.
06:41
Beta

Građane baš briga za obeležena vrata

Autobusi obeleženi za ulaz i izlazak putnika
 

Preduzeće Bus plus, koje je zaduženo za prodaju i kontrolu karata, najavilo je da će od početi novi režim ulazaka i izlazaka, tako da će građani morati da ulaze na prednja vrata, a u zglobnim autobusima i na zadnja.

Takvo pravilo uglavnom nije juče bilo vidljivo. Na autobuskim linijama iz južnog dela grada ka centru, reporteri Bete nisu primetili nijednog kontrolora, a građani su slobodno ulazili na sva dostupna vrata. Tako je uglavnom bilo u linijama 23, 37, 52, 53, 56 ili 50.

Bilo je najavljeno i da će vrata autobusa do kraja leta biti obeležena za ulazak i izlazak, a jedan od reportera Bete primetio je danas pojedina tako obeležena vozila na linijama 16 i 17.

Bus plus je juče objavio da će stalna kontrola biti u "vidno obeleženim" vozilima na raznim linijama, među kojima su i 16 i 23, ali su građani ulazili i na srednja vrata, kao i obično.

Još jedno od pravila je da će se u vozila na početnim stanicama ulaziti samo na prednja vrata, što se poštovalo na Studentskom trgu.

Vozila gradskog saobraćaja nedeljom su uglavnom poluprazna, a pravi test novog sistema može se očekivati danas, pošto će ponedeljak biti prvi radni dan s primenom novog režima korišćenja vozila javnog prevoza u Beogradu.

2024 © - Vesti online