Nedelja 15.07.2012.
12:53
Srna

CG: Prostitucija? Toga kod nas nema!

Foto:m Ilustracija
 

To je rezime odgovora koje su podgoričke "Dnevne novine" dobile od Uprave policije istražujući sve rašireniju pojavu prostitucije u turističkim centrima, posebno elitnu - jahting prostituciju.

Uprava policije je tokom prošle i ove godine podnela tri krivične prijave zbog posredovanja u prostituciji protiv ukupno 11 osoba, od kojih je deset muškaraca i jedna žena.

"Shodno procesuiranim predmeta, utvrđeno je da iza poslova prostitucije stoje manje ad-hok grupe ili pojednici, da ne postoje registrovani slučajevi prostitucije u školama, te da je motiv za bavljenje prostitucijom isključivo novac, a razlog teška materijalna situacija ili zavisnost od psihoaktivnih supstanci", navode iz Uprave policije.

Utvrđeno je da ne postoje registrovane agencije za poslovnu pratnju, a kada je reč o prosečnoj starosti osoba koje se bave prostitucijom, ona se uglavnom odnosi na osobe doba od oko 25 godina.

Prema nezvaničnim informacijama, u Budvi se vrlo lako može doći do žena i devojaka koje pružaju seksualne usluge po ceni od 10 evra, pa sve do elitne prostitucije za koju treba izdvojiti po nekoliko hiljada evra, pišu podgoričke "Dnevne novine".

Priča o prostituciji uvek je aktuelizovana dolaskom letnje sezone, kada u primorske gradove, uglavnom Budvu, dolazi na desetine devojka i muškaraca koji, prodajući svoje telo zarađuju "lepe" svote novca.

Činjenica da se na privatnim žurkama i popularnim mestima mogu videti prelepe devojke, čije se prisustvo obično objašnjava pojmom hostese, starlete, ili gogo igračice, upravo pod maskom takvih angažmana, gotovo je uvek prikrivena prostitucija.

Tivat se od početka izgradnje nautičkog naselja Porto Montenegro sve češće pominje kao mesto jahting prostitucije, a takav glas "bije" i Budvu.

2024 © - Vesti online