Nedelja 15.07.2012.
07:15
B92

Obama: Pogrešio sam, trebalo je da inspirišem naciju

Čeka ga velika borba za drugi mandat: Barak Obama
 

"Koja Vam je najveća predsednička greška", pitao je Čarli Rouz, popularni CBS-ov novinar, Baraka Obamu.


"Kada razmišljam o dobrim i lošim stvarima, najveća greška mog prvog mandata, barem prvih nekoliko godina, je što sam mislio da se ovaj posao svodi na ispravne političke poteze. To zaista jesta važno. Ali smisao predsedničkog kabineta je Amerikancima ispričati priču koja će im dati osećaj jedinstva, smisla i optimizma, posebno u kriznim vremenima", kazao je Obama.

Obama je uspeo u poslednje četiri godine da izgubi poverenje mnogih koji su ga podržavali. Zamerali su mu kukavičku politiku prema protivnicima iz Republikanske stranke, kojima je činio ogromne ustupke. Rouza je stoga zanimalo smatra li Obama da je biračima trebalo bolje prezentirati svoju politiku.

"Trebalo je da im bolje objasnim šta radim, ali takođe sam ih morao bolje inspirisati", kazao je Obama, našta se nadovezala njegova supruga Mišel rekavši: "Nada je i dalje tu, i dalje postoji".

Intervju Čarlija Rouza s Barakom Obamom na američkom CBS-u biće emitovan u nedelju ujutro. Međutim, na Obamine izjave koje su unapred puštene u medije već je reagovao njegov protivkandidat Mit Romni:

"Funkcija predsednika nije da priča priče, nego da vodi naciju. A Obama je u tome podbacio".

2024 © - Vesti online