Nedelja 15.07.2012.
10:03
Vestionline

Srpske košarkašice se plasirale na EP

Obezbedile učešće na Eurobasketu - selektorka Maljković i košarkašice Srbije

Srpske košarkašice su takmičenje u grupi završile na drugom mestu sa šest pobeda i dva poraza, iza Crne Gore i ispred Poljske, koje imaju isti skor na tabeli.

Srbiju su u pobedi protiv Estonije predvodile Milica Dabović i Jelena Maksimović sa po 21 poenom, dok je u poraženoj ekipi Mirjam Nikolaj postigla 17.

Selektor ženske reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je posle pobede nad Estonijom i plasmana na Evropsko prvenstvo da su njene igračice odigrale pametno, motivisano i krajnje angažovano.

"Odigrali smo baš onako kako smo se dogovorili. Krenuli smo snažno od samog početka, stekli veliku prednost, tako da je u nastavku meča bilo mnogo lakše. Devojke su ispunile sve zadatke, izgarale na terenu, a da nijednog trenutka nisu pomislile da potcene selekciju Estonije", rekla je Maljkovićeva posle pobede u Estoniji sa 97:58.

Srbija je trijumfom zauzela drugo mesto u Grupi B, iza selekcije Crne Gore i ispred Poljske, koje su imale isti broj bodova.

"Devojke zaslužuju sve čestitke za veliki uspeh koji smo postigli. Ne znam šta više da kažem, osim da se vidimo u Francuskoj sledeće godine", kazala je Maljkovićeva, a preneo sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od 15. do 30. juna sledeće godine.

2024 © - Vesti online