Subota 14.07.2012.
20:11 >> 22:04h
Beta

Dačić: Proširenje koalicije iduće nedelje?

Novi partneri u igri?

"U dogovoru sa Srpskom naprednom strankom i ostalim partnerima u koaliciji, sigurno da će se naredne nedelje razgovarati o tome na koji način se još neke stranke mogu uključiti u parlamentaru većinu", rekao je Dačić, koji je naveo da bi prema dogovorenoj dinamici u procesu formiranja nove vlade, konstitutivna sednica republičkog parlamenta trebalo da bude održana 23. jula.

"Na sednici bi trebalo da budu izabrani predsednik, potpredsednici i radna tela skupštine, nakon čega bi trebalo da bude održana druga sednica, tematski vezana za donošenje zakona o ministarstvima i o vladi, a potom bi usledio i izbor vlade", rekao je Dačić.

Lider Socijalističke partije Srbije najavio je za utorak 17. jul obeležavanje 22 godine postojanja SPS, a idućeg vikenda i sednicu Glavnog odbora stranke.

Na sednici GO SPS će, prema njegovim rečima, biti donete i konačne odluke o kadrovskim pitanjima, odnosno o formiranju vlade. Dačić je kazao da ne očekuje da će na sednici doći do bilo kakvih promena, pošto je Predsedništvo SPS svoju odluku već ozvaničilo prihvatanjem predloga o formiranju vlade koalicije stranaka oko SPS sa
SNS i URS.

Čekajući srpsku vladu (3): Srbija kao javna kuća

Komentarišući stav Saveza samostalnih sindikata Srbije da predsednik PUPS Jovan Krkobabić ne treba da bude potpredsednik vlade i ministar rada i socijalne politike, Dačić je kazao da je izborni rezultat koalicije SPS-PUPS-JS jedini parametar i kriterijum za kadrovska pitanja u budućoj vladi.

"Koalicija SPS-PUPS-JS opredeljena je za izgradnju društva socijalne pravde i u proteklom periodu upravo je Krkobabić bio taj koji je insistirao na pravima penzionera", rekao je Dačić i stav Saveza samostalnih sindikata nazvao nekorektnim i nekorisnim.

Mandatar je naveo da će mu jedna od prvih aktivnosti kao budućeg premijera biti razgovor sa sindikatima i privrednicima o tome kako im država može pomoći u stvaranju ambijenta u kojem će privreda funkcionisati i u kojem će biti ostvarena prava radnika.

2024 © - Vesti online