Subota 14.07.2012.
12:23
Večernje novosti

Eurokrem ostaje u Srbiji

Foto: Ilustracija
 

O izmeštanju fabrike slatkiša iz Goreg Milanovca, zasad nema ni reči. Kako tvrdi Miroslav Jovičić, generalni direktor kompanije "Takovo", koja posluje u okviru sistema "Svislajon", najave da se iz ove fabrike tehnologija i oprema premeštaju u bilo koju drugu državu, notorna je laž, prenose Večernje novosti.

"Odavde, u bilo koju drugu državu, neće biti iseljen nijedan obični viljuškar, a kamoli delovi najvažnijih, najnovijih tehnologija", kategorički uverava Jovičić.

Da je iko u "Takovu" imao nameru da bilo šta iz nje seli, ne bi kompanija u Gornjem Milanovcu napravila najmodernije, automatizovane proizvodne linije za njen legendarni "eurokrem", sladoled, alkoholna pića i sokove, supe, mesne prerađevine... Neće biti ni otpuštanja radnika, osim onih što zaista moraju u penziju!

Međutim, radnici ovih dana strepe, jer su se pojavile glasine o otpuštanju.

Rade Maksimović, predsednik Samostalnih sindikata za milanovačku opštinu, i sam nekadašnji radnik ove fabrike, kaže da su sindikalci stalno na oprezu, ali da će sačekati narednu nedelju kako bi proverili najave o podeli otkaza.

2024 © - Vesti online