Subota 14.07.2012.
06:08
B92

Navijači osuđeni zbog pretnji Brankici Stanković

Partizanovi navijači osuđeni zbog pretnji smrću novinarki "Insajdera"
 

Prvi osnovni su u Beogradu osudio je na višemesečne uslovne kazne zatvora šestoricu najvijača "Partizana", zbog pretnji novinarki "Insajdera" Brankici Stanković tokom fudbalske utakmice Partizan - Šjahtor 16. decembra 2009. godine.
 

Oni su osuđeni jer su pretećim skandiranjem ugrozili sigurnost Stankovićeve i pretili joj smrću uzvikujući parolu "Otrovna si kao zmija, proćićeš kao Ćuruvija" sa južne tribine stadiona Partizana.  

Vođa navijačke grupe "Šedous" Goran Klještan i Aleksandar Perišić kažnjeni su uslovno sa 10 meseci zatvora, sa rokom provere od četiri godine. Za isto delo Milan Gudurić kanjžen je sa godinu dana zatvora, uslovno na pet godina.
 

Zbog nasilničkog ponašanja Dragan Đurđević je osuđen na 10 meseci, uslovno četiri godine, Nemanja Odalović na 10 meseci, uslovno tri godine, a Nemanja Bogdanović na šest meseci, uslovno pet godina.
 

Tužilaštvo i okrivljeni imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.
 

Postupak protiv jednog od vođa navijačke grupe Partizana "Alktaraz" Miloša Radosavljevića Kimija bio je razdvojen od ovog jer je bio u bekstvu, a nedavno je osuđen na 16 meseci zatvora.

2024 © - Vesti online