Petak 13.07.2012.
15:15
Beta

Crnogorci opet hoće Mila!

Svetozar Marović: Postoje pritisci da se Đukanović vrati na funkcije
 

"Mislim da većina ljudi prirodno očekuje da predsednik partije obavlja neke najodgovornije javne poslove", rekao je Marović u intervjuu podgoričkoj "Pobjedi".

On je naveo da "svakodnevno" dolaze pritisci da se Đukanović vrati na državne funkcije.

"Poznajući lično gospodina Đukanovića, i kao njegov prijatelj, deleći neke ideje i razmišljanja o tome, mislim da je to stvar o kojoj treba razmilisti", kazao je Marović.

On je dodao da "DPS uvek razmisli o svemu i čuje svako mišljenje", te da je i sam Đukanović "tome davao primer". Potpredsednik DPS rekao je da će parlamentarni izbori u Crnoj Gori biti održani "svakako pre nove godine".

Toma nema "osvajačke" namere prema Crnoj Gori

 

Marović je rekao da deli mišljenje Mila Đukanovića da je dobro što je za predsednika Srbije izabran Tomislav Nikolić, koji, kako je kazao, nema "osvajačke" namere prema Crnoj Gori.

 

"Kad kažem 'osvajačke', mislim da to znači priznaje da postoji Crna Gora, da je ona međunarodna, da ovde postoje Crnogorci, i da sa tom državom treba razvijati odnose punog poštovanja", rekao je Marović.

 

Crna Gora, po njegovim rečima, saradnju sa Nikolićem "čeka otvorenog srca, otvorenih namera i otvorenog interesa".

 

Komentarišući odnos bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića prema Crnoj Gori, Marović je rekao da nikad nije imao razumevanja za to što je njegov savetnik Mladen Đorđević doalzio u tu zemlju, "da zajedno sa našim sveštenicima odlučuje o jeziku u Crnoj Gori".

 

2024 © - Vesti online