Petak 13.07.2012.
12:01
S. A. - Vesti - Foto: N. Jojić

Tugu blaže dobri ljudi

Majka hrabrost: Mileva Lazarević
 

Pukovnik Avramović, autor knjige "Majka", posredstvom koje su mnogi saznali za sudbinu ove žene, kreće put Vlasenice, pa će ovim prilogom obradovati baku Milevu i preneti joj pozdrave čitalaca "Vesti" iz Australije.


Vlasenička majka hrabrost izrodila je sedmoro dece. Boro je poginuo u 31. godini života, izdahnuo je na rukama brata Zorana koji joj je danas oslonac. Savo i Stanko ubijeni su i sahranjeni u jednom danu. Nesreća ove žene tu se nije zaustavila. I ćerka Milka, ratna udovica, po dolasku mira sama je sebi oduzela život.


Baka Mileva se i danas hrabro nosi sa bolom, iako njene rane nikada neće zarasti. A stigla je i starost, zdravlje popušta... Ne žali se, a svaku pomoć koja stigne u njen skromni dom doživljava kao izraz poštovanja sinovima herojima.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online