Petak 13.07.2012.
05:19
Večernje novosti

Toma čeka da se Tadić iseli

Rezidencija predsednika Srbije
 

Kako pišu beogradske "Večernje novosti", pozivajući se na izvore iz vrha države, primopredaja radne rezidencije formalno je završena i nju će, kao što je to i Tadić činio, Nikolić da koristi za prijeme, susrete, posebne sastanke.


Kako je objašnjeno, predsednik ne mora zvanično ni da podnosi zahtev da se preseli u stambenu rezidenciju u Lackovićevoj, već mu ona pripada po automatizmu. Čim se Tadić iz nje iseli, Nikolić će sa porodicom moći da pređe iz novobeogradskog stana, u kome je do sada živeo.


Predsednik Nikolić nije do sada insistirao na preseljenju, ali razlozi bezbednosti nalažu da on u što skorijem roku ipak uđe u bolje čuvanu dedinjsku vilu u Lackovićevoj.


Prema našim saznanjima, premijer Mirko Cvetković više ne koristi vilu "Bokeljku", koja mu je bila dodeljena za mandata i ona je već spremna za budućeg predsednika Vlade Ivicu Dačića.


Kako saznajemo, ni lider socijalista se neće seliti iz svog stana u tu rezidenciju u Tolstojevoj 2a, već će je, poput Cvetkovića koristiti samo ponekad kao prigodan radni prostor za prijem diplomata i stranih državnika.

Predsednik više nema pola stana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uneo je nove podatke u svoju imovinsku kartu. Dolaskom ne čelo države on je imao rok od 30 dana da prijavi izmene, što je i učinio. Izveštaj koji je stigao na adresu Agencije za borbu protiv korupcije pokazuje da su njegova mesečna primanja 132.355 dinara, da poseduje oko četiri hektara njiva i voćnjaka, kao i automobil "lada niva" star 14 godina.

Takođe, naveo je da nema ušteđevine u banci, ali da ima pet odsto akcija u d.o.o. "Velika Srbija", čija je nominalna vrednost 584 evra, a koje više ne izlaze. U odnosu na imovinsku kartu koju je Nikolić predao januara prošle godine, sada nedostaje polovina stana od 191 kvadrata, koju je, najverovatnije, preneo na nekoga.

2024 © - Vesti online