Petak 13.07.2012.
06:37
Večernje novosti

Vršac: Sahranjene sestre koje su se utopile u Gradskom jezeru

Tužna povorka u selu Pavliš
 

Neutešni roditelji nemo su išli iza dva mala bela sanduka, prateći u grob i deo svoje duše. Ni otac Dragan, ni majka Branka, kao ni njihove starije ćerke Jelena i Bojana, nisu imali snage da zauste, da zajecaju. Velika tragedija ih je snašla. Njihovu tugu svi prisutni su delili, ali u sebi. Nečujno.
 

Peticija

Tragična smrt dveju sestara uznemirila je sve Vrščane, zbog čega su odmah pokrenuli peticiju da lokalna samouprava hitno angažuje spasilačku službu na jezeru. Peticiju je do sada potpisalo oko 500 ljudi.

Rodbina i prijatelji i dalje sa nevericom prepričavaju okolnosti pod kojima su Miljana i Anđela napustile ovaj svet. Svi se čude da niko od oko 2.000 kupača, koliko ih je tog dana bilo na jezeru, nije primetio da se dve devojke dave.


- Tog kobnog dana Miljana i Anđela su na jezero otišle sa društvom, mada roditelji za to nisu znali. Pošto nisu znale da plivaju, odlučile su da same odu u plićak. Međutim, nisu znale da i u plićaku voda posle nekoliko metara naglo postaje duboka, što ih je, pretpostavljamo, koštalo života - rekao nam je blizak rođak nesrećne porodice.

Anđela (levo) i Miljana Šašić
 
2024 © - Vesti online