Četvrtak 12.07.2012.
22:31
Vestionline

Omladinci Grčke i Španije u finalu EP

Omladinska reprezentacija Grčke plasirala se u finale prvenstva Evrope u Estoniji, pošto je u polufinalu savladala selekciju Engleske sa 2:1 posle produžetaka.

Susret je nakon 90 minuta igra završen nerešeno 1:1, a strelci su bili Bugaidis u 38. za Grčku i Afobe u 56. minutu za Englesku. Grčki igrači do 19 godina napravili su pravi podvig jer su s igračem manje (isključen golman) i sa odbranjenim penalom izborili produžetke u kojima su pobedili golom Likojanisa u 108. minutu.

Grčka se u borbi za titulu sastaje sa braniocem titule selekcijom Španije koja je posle boljeg izvođenja penala pobedila Francusku rezultatom 4:2. U regularnom toku meča bilo je 2:2, dok su produžeci završeni rezultatom 3:3.

Vodeći gol za Francuze postigao je Umtiti u 25. minutu, izjednačio je Delefo u 61. minutu, dok je preokret doneo Akazar u 75. Ipak, svojim drugim golom Umtiti je tri minuta pre kraja doneo svom timu produžetke - 2:2.

Španci su prvi poveli u nastavku drugim golom Delafoa u 112. minutu, ali je Pogba u 117. minutu ponovo izvukao Francuze i odveo polufinale EP na belu tačku.

"Crvena furija" je promašila prvi penal, ali je potom golman mlade španske reprezentacije zaustavio čak tri šuta Francuza sa bele tačke za konačnih 4:2.

2024 © - Vesti online