Petak 13.07.2012.
04:28
Beta

Usvojen rebalans: Nema novog zaduživanja

Rebalans budžeta nisu podržali odbornici opozicije: Predsednik Aleksandar Antić

Rebalansom budžeta, koji nisu podržali odbornici opozicije, predviđeni su prihodi od 93,6 milijardi dinara, rashodi od 102,2 milijarde dinara, tako da je planirani deficit u 2012. godini 8,6 milijardi dinara.

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić (SPS) je odbacio navode odbornika opozicije iz Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Sribije da su predviđena nova zaduživanja grada i naveo da za to rebalansom nije predviđen "ni jedan jedini dinar".

Skupština grada razrešila je nekoliko direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad, i imenovala predsednike upravnih odbora među kojima i generalnog direktora Telekoma Srbija Branka Radujka za predsednika upravnog odbora Gradskog saobraćajnog preduzeća "Beograd".

Za odluku o ukidanju plaćanja putarine na delu autoputa Beograd - Niš za stanovnike opština Grocka, Mladenovac i Sopot koji koriste taj put za prevoz do posla glasali su pored odbornika vladajuće koalicije i odbornici opozicionih SNS i DSS. 

Skupština grada odlučila je da se početna cena izdavanja poslovnog prostora u ekstra zoni grada poveća za 50 odsto, a usvojila je i dopunu odluke o održavanju čistoće koja predviđa novčane kazne od 20.000 do milion dinara za pravna lica i preduzetnike koji ne poštuju pravila o odlaganju ambalažnog otpada - papirne, kartonske, plastične i metalne ambalaže.

Usvojena i odluka o formiranju novog Sekretarija za poljoprivredu, o spajanju sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, kao i o ukidanju kabineta zamenika gradonačelnika Beograda.

Predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić kazao je na kraju sednice da ne veruje da će se ispuniti želja odbornika opozicije iz Demokratske stranke Srbije Nebojše Bakareca koji je kazao da predviđa da Demokratska stranka neće još dugo biti u gradskoj vlasti.

U raspravi o rebalansu gradskog budžeta, Bakarec je kazao da predviđa da za mesec i po do dva meseca DS neće biti u gradskoj vlasti jer će "nastupiti nova realnost posle formiranja nove vlade Srbije".

Antić je kazao da tokom leta nije predviđeno zasedanje Skupštine grada, a da se očekuje da nova sednica bude do 15. septembra.

2024 © - Vesti online