Četvrtak 12.07.2012.
16:58
Beta

Deseti hrvatski kontigent upućen na Kosovo

U narednih nekoliko dana u misiju će krenuti i preostali deo kontigenta

U njegovom sastavu je 19 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH), većinom iz Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva (HRZ) i Protivvazdušne odbrane (PZO), s dva transportna helikoptera Mi-171 Sh. Među njima su i dve žene.

U narednih nekoliko dana u misiju će krenuti i preostali deo kontigenta, navelo je ministarstvo.

Pozdravljajući pripadnike kontigenta, general Vlado Šindler izrazio je veliko poverenje u njih, poverenje koje se zasniva na izuzetnim rezultatima i profesionalnom izvršavanju obaveza njihovih prethodnika.

"Pripadnici OSRH su za svoj rad u Kforu redovno dobijali pohvale iz komande Kfora, kao i drugih komandi NATO-a", istakao je Šindler, dodaje se u saopštenju.

Zapovednik Ratnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane, brigadni general Dražen Šćuri naglasio je da je u misiji najvažnija bezbednost pripadnika kontigenta, te istakao da se od njih očekuje da dostojno predstavljaju Hrvatsku i čuvaju ugled oružanih snaga.

Hrvatski kontigent u operaciji Kfora razmešten je na području kampa Bondstil u Uroševcu, a njihov glavni zadatak je prevoženje ljudi i tereta. Uz to, jedan hrvatski oficir biće upućen u Komandu operacije Kfora u Prištini, navodi se u saopštenju hrvatskog ministarstva.

2024 © - Vesti online