Četvrtak 12.07.2012.
12:39
Vestionline

Jelena poražena na startu turnira u Stemfordu

Navikla sam na bolje rezultate - Jelena Janković

Jankovićeva je u Stenfordu bila imenovana za četvrtog nosioca, a interesantno je da je Vandevege, trenutno 120. na svetu, u glavni žreb turnira upala kao "laki luzer", umesto Bojane Jovanovski, koja je odustala zbog povrede.

Jelena je tako nastavila nisku neuspeha u 2012, budući da je na ukupno 13 turnira ove sezone završila takmičenje u prvom ili drugom kolu.

"Navikla sam na mnogo bolje rezultate i plasman na WTA listi. Dugo sam bila među top 10 teniserki, ali ne možete uvek da pružate dobre partije i budete u vrhunskoj formi. Postoje pojedini igrači, posebno u muškom tenisu, koji su u stanju to da urade", rekla je Jelena Janković posle poraza na startu turnira u Stenfordu.

Uprkos lošoj sezoni, koju su obeležile i povrede, Jelena i dalje veruje da će se vratiti u teniski vrh.

"Ove sezone imala sam dosta povreda, koje su me vraćale nekoliko korak unazad i uvek sam kretala od nule. Neophodno je da budem potpuno spremna za moj stil igre. I nije tako loše biti 20. igračica na svetu. Ipak, s obzirom na moje mogućnosti, moram da se vratim u vrh. Treniram naporno i nadam se da ću povratiti samopouzdanje", dodala je Janković.

Jelena će, zajedno sa još pet tenisera iz Srbije, učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu, od 27. jula do 13. avgusta.

2024 © - Vesti online