Sreda 11.07.2012.
00:50
Večernje novosti

Ečka: U rastrojstvu zaklao majku

Ečka u šoku: Verica i Miloš Kačalović
 

Uviđaj je obavio dežurni istražni sudija Višeg suda u Zrenjaninu Ileš Bakoš.


- Ubistvo se dogodilo oko četiri sata ujutru. Na podu sam zatekao Vericu Kočalović u lokvi krvi i sa vidljivom ranom u predelu vrata. Pored nje nalazio se veliki kuhinjski nož, kojim je verovatno ubijena. U sobi su bili prisutni njen suprug Milan i sin Miloš. Kasnije sam od policije obavešten da je Miloš uhapšen i da će sa krivičnom prijavom biti priveden na saslušanje - izjavio je Bakoš za "Večernje novosti".
 

Na posmatranju

Osumnjičeni za ubistvo majke Miloš Kočalović u utorak nije mogao da bude saslušan jer se nalazio u teškom psihičkom stanju. Određen mu je pritvor i na predlog veštaka biće odmah upućen na posmatranje u specijalnu bolnicu CZ.

Telo nesrećne žene, profesorke matematike i dugogodišnje direktorke zrenjaninske Medicinske škole, a odnedavno penzionerke, upućeno je na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.


Detalji porodične tragedije za sada nisu poznati, osim nezvaničnih informacija da je Miloš Kočalović poslednjih godina imao ozbiljne zdravstvene probleme i da se lečio u zrenjaninskoj bolnici.


Njegov otac Milan, poznati glumac i višegodišnji prvak zrenjaninskog Narodnog pozorišta, kojeg smo zatekli na ulici ispred porodične kuće, uplakan i pognute glave, zamolio je da ga ništa ne pitamo.


- Sve odgovore potražite od policije - kratko je izjavio Milan i nije dozvolio da ga fotografišemo. Za razgovor nije bio raspoložen ni njegov brat, odnosno stric Miloša Kočalovića, koji je stajao na ulici.
 

Slikar i pisac

Slikarski dar Miloš Kočalović pokazao je upisom na novosadsku Akademiju umetnosti. Studirao je u klasi Milana Blanuše, ali nije završio studije. Bavio se i pisanjem, a poslednju izložbu imao je u zrenjaninskom Kulturnom centru, gde je 2010. izložio portrete i pejzaže.

Komšinica, udaljena dve kuće od Kočalovića, kaže da je sa familijom bila "na dobar dan". Miloš joj se uvek lepo javljao i nije primećivala nikakve znake koji bi ukazali na ovakvu tragediju.


- Kada sam ujutru ustala, videla sam policiju i od komšija saznala šta se dogodilo. Nisam prethodno čula nikakvu svađu, niti pozivanje u pomoć - ispričala je sredovečna žiteljka Ečke za "Večernje novosti".


Policiju je o ubistvu obavestio neko od komšija, navodno, na molbu Milana Kočalovića.


Prilikom uviđaja, svi su zatečeni obučeni, baš kao i pokojna Verica. Nedostajala je samo ćerka - najmlađi član porodice.

2024 © - Vesti online