Utorak 10.07.2012.
01:28 >> 12:10h
RTS, Beta, Blic

Biće vlade, SPS i PUPS rešili probleme

Ivica Dačić i Jovan Krkobabić, lideri socijalista i penzionera
 

Sastanak lidera SPS, PUPS i JS počeo je u ponedeljak oko 20.00 časova, kako je nezvanično saznao RTS. Učesnici razgovora, međutim, nisu nisu bili dostupni za komentare, prenela je Beta. 

Sporazum o formiranju Vlade Srbije koju će činiti koalicije oko Srpske napredne stranke i socijalista i Ujedinjeni regioni Srbije, trebalo bi, prema ranijim najavama, da bude potpisan u utorak. 

Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović rekla je ranije da očekuje potpisivanje sporazuma i da će u razgovorima s PUPS-om biti pronađeno rešenje za nastale probleme i kritike koje je ta stranka uputila na predlog koalicionog sporazuma. 

Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić izjavio je prethodno da ta stranka neće potpisati koalicioni sporazum, koji im je dostavio mandatar za sastav nove vlade Dačić, i da traže tretman ravnopravnog partnera u bucućoj skupštinskoj većini.

Marković: PUPS nije tražio više resora

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma negirao je napise u medijima da je Partija ujedinjenih regiona Srbije bila zahtevna u pregovorima o formiranju nove vlade i da je tražila više resora i najavio da će vlada biti formirana u narednih 15 dana

2024 © - Vesti online