Utorak 10.07.2012.
08:00
B92

Žene biraju odmor, muškarci nose kofere

Celo putovanje zavisi od žene: Kako onda otići i vratiti se kući bez stresa?

Žene su direktori i glavni organizatori godišnjeg odmora, pokazala je anketa britanske kompanije "Teletext Holidays". Jedina stvar za koju su muškarci odgovorni jeste da dovezu porodicu do aerodroma ili autobuske stanice i da nose kofere.

Skoro 43 odsto žena insistira da pasoši stoje kod njih pošto se boje da će ih partner izgubiti ili zametnuti, a isto mišljenje imaju i o novcu. Na godišnjem one raspolažu novcem, a veliki broj muškaraca tvrdi da su potrošile previše i pre nego što su stigli na odredište, otkrivaju rezultati.

Takođe, više od 22 odsto žena tvrdi da njihovi partneri odbijaju da razgovaraju sa strancima, pa sve ostaje na njima. Slična je situacija i kod kuće, pa tako svaka četvrta priznaje da se jedino ona brine o tome da li su kućni ljubimci i biljke zbrinuti dok ih nema, dok se partneri drže podalje.

"Pripadnice lepšeg pola su organizovanije nego muškarci po pitanju planiranja godišnjeg odmora. One mnogo vremena utroše na pronalazak idealne destinacije, a muškarcima prepuštaju samo prevoz. Čak se i ovde vide da su žene glavne u vođenju porodice", napomenula je Viktorija Sanders, direktorka kompanije "Teletext Holidays".

 Zaduženja žena na odmoru Zaduženja muškaraca na odmoru
Biraju destinaciju za letovanje Brinu se o prevozu do aerodrome ili autobuske stanice
Brinu o novcu Nose prtljag
Rezervišu karte za put Voze na odmoru 
Pakuju torbe Brinu se za navigaciju
Kupuju odeću za odmor -
Kupuju kozmetiku i kreme protiv sunca -
Paze da sve bude u redu u kući kada krenu  na odmor -
Prave planove o tome šta će se raditi na odmoru -
Rezervišu hotel -
Brinu se o pasošima -
2024 © - Vesti online