Ponedeljak 09.07.2012.
18:21
Blic

Pustili ćerku (5) da pliva sa ajkulama

Ajkule su prvo nahranili, pa onda pustili devojčicu među njih

Roditelji su sa ćerkom tokom odmora na Bahamima zaplivali u okeanu, dok su se oko njih motale ajkule. Ovu avanturu organizovala im je jedna turistička agencija, a roditelji su se pravdali da ajkule sa kojima su se družili nisu opasne vrste.

Ilana Barns je u opisu snimka napisala da plivanje sa ajkulama u organizaciji te agencije traje već 20 godina i da nikada nije bilo napada. Međutim, među njima su bile i grebenske ajkule, koje umeju ponekad da budu opasne i po čoveka.
Na početku snimka se vide ajkule dok ih jedan radnik hrani, a posle ljudi i devojčica koji slobodno plivaju sa njima. Snimak je za kratko vreme pogledalo više od 380.000 posetilaca.

Barnsovi su se požalili zbog napada kritičara i o tome pričali u emisiji "Dobro jutro Ameriko" na televiziji ABC. "Ni u jednom trenutku nisam osetila opasnost. I u svakodnevnom životu postoje rizične situacije. Više me brine kada deca ne vežu pojas u školskom autobusu", izjavila je Ilana Barns, dodavši i da su ona i suprug bili sve vreme uz devojčicu.

Međutim, posle gostovanja na televiziji roditelji su postali još omraženiji u američkoj javnosti.

2024 © - Vesti online