Nedelja 08.07.2012.
23:38 >> 11:37h
Vestionline, Ag.

Rusi i Litvanci se plasirali na Olimpijske Igre

Rusija je sa 85:77 pobedila Nigeriju, koja je kolo ranije izbacila sa turnira Grčku, dok je Litvanija lakše pronašla put do Londona slavivši u polufinalu protiv Dominikanske Republike rezultatom 109:83.

Petorica igrača na kraju imali su dvocifren broj poena - Macijulis 19 i šest skokova, Valancijunas 17 i 7 skokova, kao i Kleiza, Pocijus i Delininkaitis. Jasikevicijus je na parketu proveo 16 minuta i završio sa sedam poena.

Finalni meč neće se igrati pošto su pobednici polufinala automatski stekli pravo učešća na Igrama, dok je treći putnik za London pobednik duela u kojem su se sastali poraženi polufinalisti, Nigerija i Dominikanska Republika, a bolja je bila afrička reprezentacija pošto je pobedila Dominikansku Republiku sa 88:73.

Nigeriju je predvodio Ike Diogu sa 25 poena, a najefikasniji u timu Dominikanske Republike bio je Jek Martines sa 16.

"Veoma sam srećan. Uradili smo ono što je bilo potrebno. Znali smo da ćemo se takmičiti sa 'teškašima', međutim pružili smo dovoljno da pobedimo i izborimo plasman na Olimpijske igre", rekao je Diogu koji je proglašen za najkorisnijeg igrača na kvalifikacionom turniru u Venecueli.

Jedna od te dve reprezentacije biće 12. učesnik Olimpijskog turnira na kojem će još igrati: Španija, Francuska, Argentina, Brazil, Britanija, Kina, Australija, Tunis, SAD, Litvanija i Rusija.

2024 © - Vesti online