Nedelja 08.07.2012.
16:52
Beta

"Tadićev bratski susret sa Tačijem poguban za Srbe na Kosovu"

SNV: Tadić ugrožava interese Srba na Kosovu
 

"Istog dana, kada su ubijeni supružnici Ljiljana i Milovan Jevtić kod Uroševca, bivši predsednik Srbije Boris Tadić pruža ruku saradnje, grli se i ljubi sa Hašimom Tačijem, glavnim organizatorom pogroma Srba i etničkog čišćenja", navodi SNV.

U saopštenju se dodaje i da Tadića ni činjenica da je Tači osumnjičen za trgovinu ljudskim organima nije sprečila da se rukuje sa njim.

Kako se ocenjuje, "bratski susret" s Tačijem označava kontinuitet pogubne politike Tadića i Demokratske stranke, koja je prihvatanjem Ahtisarijevog plana, dovođenjem Euleksa i nizom sporazuma o prenosu državnih nadležnosti na kosovske institucije, dala najveći doprinos stvaranju nezavisne države Kosovo.

SNV je danas zatražio i od budućih državnih vlasti da utvrde političku i pravnu odgovornost bivšeg predsednika Srbije zbog sporazuma iz Brisela koji šteti srpskim interesima.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik SNV-a Milan Ivanović, odgovornost treba utvrditi zbog niza sporazuma koje su postigli Boris Tadić i premijer Kosova Hašim Tači, a koji štete srpskim vitalnim interesima i ugrožavaju teritorijali integritet Srbije.

SNV je podsetio na nasilje koje je od Vidovdana izvršeno nad Srbima i ocenio da se predstavnici odlazeće vlasti Demokratske stranke i njen predsednik Boris Tadić zalažu za bezuslovnu saradnju sa inspiratorima i organizatorima svih ovih i drugih zločina.

2024 © - Vesti online