Nedelja 08.07.2012.
13:28
Vestionline, B92

VB: Sestre Vilijams osvojile titulu u dublu

Fantastičan uspeh sestara Vilijams na Vimbldonu

Američke teniserke su u borbi za trofej savladale Čehinje Luciju Hradecku i Andreu Hlavačkovu sa 7:5, 6:4. Sestrama Vilijams to je peta zajednička titula na Vimbldonu, a prethodnu su osvojile pre tri godine.

Serena, mlađa od sestara, tako je došla do ‘duple krune’ na terenima ‘Ol Ingland’ kluba, pošto je samo nekoliko sati ranije u finalu singla pobedila Poljakinju Agnješku Radvanjsku 6:1, 5:7, 6:2.

Zanimljiv je podatak i da je svake godine neka od sestara Vilijams osvajala titulu u singlu kada su se njih dve našle u finalu dubla. Sereni je to sada već pošlo za rukom pet puta, a Venus četiri, s tim što je do jednog trofeja došla kada nisu bile u finalu ženskih parova.

Džonatan Marej i Frederik Nilsen pobednici muškog dubla

 

U muškom dublu Vimbldona trijumfovali su Džonatan Marej i Danac Frederik Nilsen, čiji je deda dva puta gubio finale singla na Centralnom terenu u Londonu.

 

Uvertiru najboljem britanskom teniseru Endiju Mareju za finale protiv švajcarskog asa Rodžera Federera na Vimbldonu načinio je njegov prezimenjak Džonatan, koji je s Dancem Frederikom Nilsenom pobedio u igri parova i tako postao prvi domaći teniser pobednik u dublu još od 1936.

 

U finalu su savladali Šveđanina Roberta Lindsteta i Rumuna Horiju Tekaua sa 3:2, po setovima 4:6, 6:4, 7:6 (7-5), 6:7 (5-7), 6:3. Tako su postali prvi pobednički par u istoriji Vimbldona koji su igrali na osnovu takozvane posebne pozivnice.

2024 © - Vesti online