Nedelja 08.07.2012.
10:21
Beta

Dobio 20 godina robije za ubistvo huškanjem psa

Žrtva stravičnog ubistva: Dragan Arsić

Branilac Petar Petrov rekao je da smatra da nije dokazano da je Nedeljković izvršilac dela i da je razočaran odlukom Apelacionog suda.

Jovicu Nedeljkovića (38) Viši sud u Smederevu najpre je u martu 2011. osudio na 14 godina zatvora za obično ubistvo, kada su otac i nevenčana supruga Nedeljkovića iskoristili pravo da ne svedoče.

Pročitajte još:

 

Posle žalbe tužioca i branioca, u ponovljenom postupku, vanbračna supruga Violeta Radojković se predomislila i promenila tok suđenja tako da je nova kvalifikacija izmenjena na surovo ubistvo. Prvobitna kvalifikacija Tužilaštva kada je podignuta optužnica bila je teško ubistvo.

Tokom suđenja, zavisno od kvalifikacije, Nedeljkoviću je pretila kazna od 12 do 40 godina. Nedeljković je, prema naknadnom svedočenju njegove supruge, od 10 do 15 minuta izdavao psu naredbe da napada. Za to vreme rotvajler je u sobi Arsiću naneo 68 rana. Nedeljkoviću je na ponovljenom suđenju izrečena kazna od 18 godina.

Apelacioni sud je pravosnažnom presudom osudio Jovicu Nedeljkovića na 20 godina zatvora, jer je 2008, posle svađe i fizičkog obračuna sa prijateljem Draganom Arsićem, naredio nevenčanoj supruzi da dovede u sobu rotvajlera kojeg je nahuškao na Arsića.

2024 © - Vesti online