Nedelja 08.07.2012.
07:02
Beta

SAD: Vrućine ubile 23 osobe

Na američkom srednjem zapadu već je izdato upozorenje zbog toplotnog talasa
 

S prognoziranim temperaturama iznad 38 stepeni, vlasti na američkom srednjem zapadu su izdale upozorenja zbog toplotnog talasa dok je u delovima istočne obale najavljeno da bi prekid snabdevanja strujom mogao potrajati.


Velika oluja na istoku SAD je prošle nedelje nanela veliku štetu električnoj mreži, dok je velika potoršnja struje dovela sistem do ivice izdržljivosti, saopšteno je u Vašingtonu.


Devet osoba u Merilendu je proteklih dana umrlo od uzroka povezanih s vrućinom. Vlasti u Čikagu navode da je vrućina doprinela smrti šest većinom starijih ljudi. U Viskonsinu je troje, a u Tenesiju dvoje umrlo zbog sličnih problema.


Stotine hiljade ljudi na obali SAD, u oblasti Apalačkih planina, ali i u Mičigenu u Indijani i dalje čekaju na struju. U državi Viskonsin vrućina je izazvala i zakrčenje puteva, dok su u Indijani počela isključenja vode.


U Indijani je juče zabeležena temperatura od 41 stepena, ali subjektivan osećaj je 45 stepeni. U centralnom Arkanzasu temperatura je dostigla 41 stepen što je najviše od 1964. godine.


Olakšanje bi moglo da usledi krajem vikenda za kada meteorolozi predviđaju zahlađenje, koje bi, međutim, moglo doneti i nevreme.

2024 © - Vesti online