Subota 07.07.2012.
19:11 >> 19:12h
Beta

"Hapšenje čuvara u Zvečanu-demonstracija sile, maltretiranja i zastrašivanja Srba"

"Namera je da se Srbima nametnu kriminalizovane kosovske institucije i lažna država Kosovo"

U saopštenju za javnost, Ivanović je dodao da je namera da se Srbima "nametnu kriminalizovane kosovske institucije i lažna država Kosovo".

On je podsetio da istovremeno kada se Srbima na severu Kosova imputira navodni kriminal i vrše istrage, u uroševačkom selu Talinovac zverski je ubijen bračni par Jevtić, i naveo da su oni 5.007. registrovana srpska žrtva "od strane albanskih zločinaca".

"Kfor, Euleks i kosovske institucije ni ovom gnusnom zločinu ne pridaju nikakav značaj, a počinioci svih dosadašnjih zlodela nad Srbima ostaju nekažnjeni i nagrađuju se nenadgledanom nezavisnošću Kosova", istakao je Ivanović.

SNV severnog Kosova traži od političkih stranaka koje formiraju Vladu Srbije da ne ukidaju Ministarstvo za Kosovo i Metohiju jer je položaj srpskog naroda u Pokrajini sve teži, navodi se u saopšteju i dodaje da se mora promeniti "dosadašnja pogubna politika prema južnoj Pokrajini".

Policija Euleksa uhapsila Srbina kod Zvečana

"Iskreno verujemo da će nova vlast kroz Ministarstvo za KiM jačati institucije srpske države na Kosovu i time stvoriti pretpostavke za ponovnu punu integraciju Kosova i Metohije u Srbiju, bez obzira na pritiske kojima je Srbija izložena od strane Brisela i Vašingtona", kaže se u saopštenju SNV-a severnog Kosova i Metohije.

2024 © - Vesti online