Subota 07.07.2012.
11:37
Vestionline

Štimac: Na Marakani ćemo pokazati snagu

Jedinstvena prilika da pobedim Mihajlovića na Marakani

Hrvatska će u okviru A kvalifikacione grupe za Mundijal 2014. u Brazilu, u kojoj su još Belgija, Škotska, Makedonija i Vels, igrati protiv Srbije 22. marta sledeće godine na domaćem terenu u 6. septembra u Beogradu.

"Jednako kao što sam se kao igrač radovao takvim susretima, radovaću se i sada kao selektor. To je jedinstvena prilika, pobediti takvog suparnika kao što je srpski selektor Siniša Mihajlović. Otići na Marakanu i pokazati svoju snagu. Znamo da smo mi favoriti i tu ulogu ćemo bez problema prihvatiti. Uveren sam da ćemo pokazati najbolje što možemo", rekao je Štimac gostujući u Dnevniku zagrebačke Nove TV, a preneo Tanjug.

Selektor "kockastih" je ocenio da je A grupa najteža u predstojećim evropskim kvalifikacijama za Mundijal.

"Bez obzira što niko od tih reprezentacija nije bio na ovogodišnjem prvenstvu Evrope, činjenica je da smo u najtežoj kvalifikacionoj grupi. U našoj grupi nema autsajdera, sve su to ekipe koje su u bliskoj prošlosti otkidale puno bodova jačim reprezentacijama i koštali ih odlazaka na velika takmičenja. Treba biti oprezan, ali ja sam optimista. Ovakva grupa značiće maksimalne napore i motivaciju. Konačno, radije volim da igram s protivnikom koji želi da vas pobedi, a ne sa onim koji će samo da parkira autobus u svoj kazneni prostor", naglasio je Štimac.

On je izrazio zadovoljstvo što je dobio šansu da se dokaže na klupi državnog tima.

"Srećan sam što imam priliku, mogućnost, ali pre svega čast i obavezu da vodim reprezentaciju Hrvatske. Želja mi je da se dokažem, posebno onima koji su skeptični i koji mi ne veruju. Sve one koji veruju u mene, želim učiniti još srećnijim i zadovoljnijim", zaključio je Štimac.

2024 © - Vesti online