Subota 07.07.2012.
10:00
Srna

"Odmakao rad na formiranju vlade"

 Dačić je rekao da vlada, orijentaciono, treba da ima 15 resora
 

On je sinoć u Surdulici, gde je prisustvovao otvaranju manifestacije "Vlasinsko leto", rekao novinarima da posle potpisivanja koalicionog sporazuma predstoje pripreme za održavanje sednice republičkog parlamenta i izbor nove vlade.

Prema njegovim rečima, sada predstoji samo usaglašavanje programskih odrednica i rad na strukturi vlade, odnosno šta koje ministarstvo treba da radi, te bi posle toga usledilo i određivanje kadrova.

Dačić je rekao da vlada, orijentaciono, treba da ima 15 resora, ali da se o tome još razgovara, prenose beogradski mediji.

On je naglasio da svaka stranka koja učestvuje u formiranju vlade ima svoj indetitet i poslanički klub i da posebnosti tih partija treba ugraditi u koalicioni sporazum.

Dačić je napomenuo da koalicioni sporazum "nije sporazum o raspodeli ministarskih mjesta", već da je to politički sporazum ili sporazum o politici nove vlade.

Lideri SNS-a Aleksandar Vučić, SPS-a Ivica Dačić i URS-a Mlađan Dinkić posle jučerašnjeg sastanka najavili su da će 10. jula potpisati koalicioni sporazum, na kojem će biti baziran rad buduće vlade Srbije.

2024 © - Vesti online