Subota 07.07.2012.
09:48 >> 09:52h
Beta

Policija Euleksa uhapsila Srbina kod Zvečana

Policija Euleksa uhapsila Srbina kod Zvečana
 

Milović je uhapšen jutros posle sedam sati u magacinu privatnog preduzeća Metal, na svom radnom mestu gde je bio zaposlen kao portir, ali je pušten nakon pretresa prostorija tokom kojeg je utvrđeno da nema nikakvog oružja.


Sa velikim brojem vozila vojnici Kfora blokirali su najpre sve prilazne puteve Žerovnici i put koji od Zvečana vodi ka Zubinom Potoku.

Očevici su agenciji Beta rekli da su policajci Euleksa presekli katanac na ulaznim vratima stovarišta i počeli pretres u potrazi za oružjem. Milovića su odveli helikopterom Euleksa koji je sleteo u blizini magacina.

U Zvečanu su se oglasile sirene i stotinak građana okupilo se na putu koji vodi ka magacinu Metala, ali im vojnici Kfora nisu dozvolili prolaz.

Kada je operacija hapšenja završena oko 7.30 građani nisu dozvolili pripadnicima Kfora da prođu pa su oni okrenuli vozila i vratili se putem koji vodi za Zubin Potok.

Meštani jutrošnje hapšenje portira komentarišu kao probu međunarodih snaga za neku ozbiljniju okciju koju su planirali da izvedu a pominju zauzimanje trafostanice Valač.

Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović, koji je bio sa građanima rekao je agenciji Beta "da je ovo još jedna u nizu jednostranih i nasilnih akcija" Euleksa i Kfora, a cilj je da se građani uplaše kako bi napustili ove prostore.

"Mi smo na svojoj zemlji i u svojim kućama , nemamo čega da se plašimo i ostajemo ovde", rekao je Milović.

Posle povlačenja Kfora i Euleksa razišli su se i građani. Situacija je mirna.

2024 © - Vesti online