Subota 07.07.2012.
08:00
Kurir rs

Izgladnjivala se do smrti!

Marija Jović (24) iz Vranja nađena mrtva u iznajmljenom stanu, njeni prijatelji tvrde da je imala problema sa anoreksijom
 

Izrazila bunt

 

Na Fakultetu umetnosti takođe su šokirani zbog Marijine smrti.

 

- Marija nije samo puko studirala primenjenu umetnost već je živela taj umetnički pravac! Nedavno je izrazila svoj bunt na jednoj od niških bandera - pričaju njene kolege.

Ipak, policija ne isključuje mogućnost da je mlada studentkinja umrla od infarkta, a tek će obdukcija utvrditi tačan uzrok smrti mlade Vranjanke.

Milan Dejanović, Marijin kolega s klase, kaže da je tragedija tim veća što je Marija umrla tokom izložbe svojih dela postavljene u galeriji na Niškoj tvrđavi.

- Marija bila izuzetno emotivna. Imala je problema s anoreksijom i često je jela samo voće. Svi smo u šoku zbog ovoga što se desilo - rekao je Dejanović za Južne vesti.

Marijini roditelji Ljubiša i Nadica juče su otputovali da preuzmu telo.

- Radovali su se Marijinoj diplomi, a sad će, umesto da se vesele s ćerkom, morati da je sahrane! Marija je bila mirna i tiha devojka, svima draga. Učestvovala je na više likovnih kolonija koje je organizovao Narodni univerzitet u Vranju i često je pričala da jedva čeka da diplomira - rekao je jedan od komšija.

Marija Jović je krajem novembra 2011. osvojila prvu nagradu na konkursu za Merlinka filmski festival. Tada je dobila novčanu nagradu od 200 evra, a njen rad bio je oficijelni plakat i naslovna strana festivalskog kataloga.

Šta je anoreksija

 

Anoreksija je poremećaj kod koga najčešće devojke imaju izmenjenu sliku o sopstvenom izgledu i strah od gojaznosti. U cilju postizanja „idealnog izgleda“, gladuju, koriste laksative i diuretike i veoma su fizički aktivne. Anoreksija se smatra poremećajem modernog sveta. U cilju postizanja manekenskog izgleda kako bi ličile na svoje idole, devojčice počinju sa dijetama i žele da smršaju iako imaju idealnu telesnu težinu.

2024 © - Vesti online