Petak 06.07.2012.
17:26 >> 17:58h
Beta

DS: Ispitati formiranje vlasti u Zrenjaninu

DS: Izigrani interesi građana Zrenjanina
 

"Današnja sednica Skupštine Grada Zrenjanina i svi događaji koji su joj prethodili, sumnjiv nestanak odbornice Lige socijaldemokrata Vojvodine, predstavljaju dokaz da je izborna volja građana Zrenjanina prekrajana zarad interesa većine koja je danas formirana", piše u saopštenju DS.

Demokrate su ocenile da način na koji je Skupština Zrenjanina počela svoj mandat, jasan dokaz da je osnovni motiv formiranja koalicije dolazak na vlast, a da su volja građana Zrenjanina i njihovi interesi izigrani.

Goran Knežević, bivši funkcioner Demokratske stranke u Zrenjaninu, a sada predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, danas je po drugi put izabran za gradonačelnika Zrenjanina.

Za Kneževića su glasali odbornici Srpske napredne stranke, koalicije oko Socijalističke partije Srbije i po jedan iz Srpskog pokreta obnove i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

SNS: Demokrate su nemoralne

 

Srpska napredna stranka saopštila je da je "nemoralno" to što je Demokratska stranka
navela da je u Zrenjinu prekrajana volja građana zarad interesa većinske vlasti koja je formirana u tom gradu.

 

"Zrenjaninski naprednjaci predvođeni Goranom Kneževićem dobili su dvostruko više glasova od liste DS, a izbor gradonačelnika i svih ostalih gradskih funkcionera protekao je u skladu sa pozitivnim zakonima", navodi se u saopštenju SNS.

 

U saopštenju SNS je navedeno da "to što DS gubi višegodišnja uporišta, nije i neće biti problem, ni za SNS, niti za građane tih gradova i opština".

 

"SNS sa ponosom ističe da su Goran Knežević i zrenjaninski naprednjaci... uspeli da obezbede jednu od najubedljivijih pobeda i demokratsko preuzimanje vlasti u gradu na Begeju", navedeno je u saopštenju SNS.

 

Skupština Grada Zrenjanina ima 67 odbornika. SNS i stranke koje su bile s njom na listi, među njima i D S S, ima 25 odbornika, Demokratska stranka 15, Savez - vojvođanskih Mađara 13, SPS 8, SRS četiri i SVM dva odbornika. Sednici nisu prisustvovali odbornici okupljeni oko koalicije DS-LSV-SVM.

2024 © - Vesti online