Petak 06.07.2012.
16:56
Beta

Vučić: Koalicioni sporazum do 10. jula

Razgovaraće s MMF-om, ali štur u detaljima: Vučić

Vučić je agenciji Beta rekao da će nova vlada razgovarati sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali nije želeo da govori o detaljima.

Kako je naveo, sa predsednicima Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije, Ivicom Dačićem i Mlađanom Dinkićem, do potpisivanja sporazuma će se sastajati svakodnevno.

"Konsultacije ćemo nastaviti svakodnevno", rekao je Vučić i dodao da, ako sve bude u redu, očekuje da nova vlada bude formirana oko 24 jula.

Kako je naveo, trojica lidera su se dogovorila da o tekstu sporazuma obaveste javnost da bi građani mogli da proveravaju šta je od toga ispunjeno. Upitan o načinu na koji će biti smanjen veliki budžetski deficit Srbije, Vučić je rekao da će se "naravno razgovarati sa Međunarodnim monetarnih fondom", ali nije žele da govori o detaljima.

"Vlada mora biti strukturno manja, a razgovarali smo i rashodnoj, i o prihodnoj strani budžeta", rekao je Vučić upitan o ekonomskom programu nove vlade.

U saopštenju posle sastanka navedeno je i da su trojica lidera potvrdila saglasnost o evropskoj budućnosti Srbije, opredeljenost za žestoku borbu protiv korupcije i kriminala, i za ozbiljne i obimne ekonomske reforme.

2024 © - Vesti online