Petak 06.07.2012.
11:18
Blic

Željko Mitrović sa Majmunom na Bir festu

Veoma sam zadovoljan prvim ocenama: Željko Mitrović
 

Spot za najnoviju pesmu "Majmune“ snimljen je preksinoć u kasne noćne sate u Željkovom muzičkom SSL studiju. Negde oko ponoći u zgradu "Pinka“ stigli su Željko i Milica Mitrović sa ćerkama Andreom i Kristinom. Bend je bio već spreman, kao i televizijska ekipa, kojom su upravljali reditelj Saša Al Hamed i producent Paja Rašković.

Kompoziciju "Majmune“ komponovao je sam Željko Mitrović, u saradnji sa gitaristom Aleksandrom Vejnovićem, poznatim i kao Aca Metini, dok je tekst napisala Marina Tucaković. Bend čine još producent i aranžer Mario Pajić, kao i bubnjar Dragan Katić Gaga.

Mitrović se dohvatio nove bas gitare, koju je nedavno kupio u Londonu, a koja je posebno izrađena po njegovoj narudžbini. Iza njega u studiju postavilo se pet devojaka koje su pevale bek vokale u numeri koja podseća na radove „Level 42“ i "Mat Bjanka“.


- Sa ovom pesmom sam baš zadovoljan, ona je spoj fjužn džeza i fanki muzike. Aca Metini je peva baš u fazonu "Mat Bjanka“. Zajedno smo je komponovali. Prilično sam iznenađen kako je moj rad sa bendom "Berclee Groove“ dobro ocenjen u određenim muzičkim krugovima. Video sam neke komentare na forumu "Music Man bases“, gde bas gitaristi širom sveta komentarišu muziku - rekao je Mitrović.

Kako smo saznali od Ace Metinija, imao je malu tremu, jer je ovo prvi put da peva neku pesmu benda "Barklee Groove“.

- Željko i ja se poznajemo više od dvadeset godina kao muzičari. Prvi put pevam jednu našu pesmu i stalo mi je da to bude dobro.

Znam koliko se gledaju naše pesme na Jutjubu i svaka nova stvar postiže bolje rezultate. U bendu su zaista vrhunski džez muzičari i lako se dogovaramo oko svirke. Postoji mogućnost da prvi put javno kao "Željko Mitrović and Berklee Groove“ nastupimo na Bir festu - rekao nam je Aleksandar Vejnović.

Željko je potvrdio da će njegov bend najverovatnije nastupiti prve večeri Bir festa i da bi on voleo da to bude pre ili posle nastupa "Prljavog kazališta“.

2024 © - Vesti online