Četvrtak 05.07.2012.
20:40
RTV

Nestala odbornica LSV iz Zrenjanina

Foto: Ilustracija

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozvao je danas nadležne organe da istraže nestanak odbornice LSV Lukrecie Ursulesku i ponudio svu pomoć i saradnju u tome.

Prema najnovijim saznanjima GO LSV Zrenjanin, navodi se u saopštenju za javnost, postoje indicije da je ona nestala, s obzirom na to da se danas nije pojavila na svom radnom mestu, ne nalazi se kod kuće i nije odgovarala na pozive koji su joj upućeni.

"Sumnjamo da se ponavlja istorija iz 2000. godine, kada je otet Jan Svetlik, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Zrenjanin, kada je nasilnim putem prekrajana izborna volja građanki i građana", dodaju u Ligi.

Odbornici LSV najoštrije su osudili ovakav vid ugrožavanja ljudskih prava i pokušaje narušavanja demokratije u Zrenjaninu.

Podsećamo, aktuelni predsednik lokalnog parlamenta Zrenjanina Aleksandar Marton odložio je za sutra zakazanu konstitutivnu sednicu Skupštine grada, zbog toga što mu ni jedna od političkih partija, koje su prešle cenzus, nije dostavila obaveštenje o tome da je obezbedila skupštinsku većinu.

S druge strane, predsedavajući konstitutivne sednice Skupštine grada, najstariji odbornik Svetozar Zurovac tvrdi da će se, uprkos medijskim spekulacijama, sutra održati ranije sazvana sednica.

Pre dva dana koalicioni sporazum potpisali su DS, LSV i SVM, sa ukupno 30 odbornika, dok su koaliciju, pre dva dana, najavili SNS i SPS, koji zajedno imaju 33 odbornika, što znači da im za većinu nedostaje jedan glas. Tako su, zvanično, izvan koalicija, ostala četiri odbornika SRS, o čijim opredeljenjima i ambicijama Zrenjaninom "kruže" različiti glasovi.

2024 © - Vesti online