Četvrtak 05.07.2012.
15:57
N. Vulović - Vestionline

Uz Radu se skače i igra, posle se gine

Iz prve u petu, pravo u štetu,
Brži od zvuka, ma mi smo bruka,
Rođeni takvi, mnogo smo jaki,
Tugo izvini, jednom se živi!


S mora na planine, oštro u krivine,
Jurimo do 200, od mesta do mesta.
Trošimo bez mere dinare i evre,
Pevamo do zore, hajmo ruke, gore, gore!

Iz prve u petu, 200 u krivini se, na žalost, ovako završava

Ovo je deo pesme Rade Manojlović, koju je napisao Miloš Roganović. U njoj je sadržano sve ono što privlači mlade - brz život, provod, luksuz, malo rada - mnogo para. Ali, niko im nije objasnio kako to može da se završi.

Osoba koja je pisala tekst i muziku ciljano je pravila letnje-zimski hit, ne razmišljajući kako zapaljive reči i ritam koji "ulazi u uho" mogu uticati na mlade ljudi koji se cele noći opijaju ovakvom muzikom (i alkoholom). Rada je pesmu otpevala, takođe, ne razmišljajući o odgovornosti prema publici.

Možda ni mi ne bismo obratili pažnju na nju da je nismo čuli na televiziji, i to posle vesti da su sahranjene sestre Slađana (24) i Julijana (20) Mihajilović, koje su poginule u saobraćajnoj nesreći vraćajući se u ranu zoru iz izlaska. Povredama je podlegla i njihova drugarica Nina Petrović (21).

Džip "tojota lend kruzer" vozila je mlađa Julijana. Roditelji im žive i rade u Rusiji, gde imaju privatni biznis. Ćerke su se školovale i uživale u mladosti u Srbiji. Pronalazite li vezu sa gore pomenutom pesmom?

Dan ranije u udesu je stradala tročlana porodica. Nalazili su se u "jugu", a nesreću je izazvao mladić koji je vozio "mazdu 323 F" i iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku.

Srbija i dalje pamti smrt sestara Ljiljane i Miljane Rusov, koja su u martu nastradale u udesu na Pančevačkom mostu. Nekoliko dana kasnije povredama je podlegla i treća devojka koja se nalazila u BMW-u smrti. Društvo se te noći vraćalo iz izlaska, gde su slavili polaganje pravosudnog ispita jedne od nastradalih sestara.

2024 © - Vesti online