Četvrtak 05.07.2012.
15:45
Vestionline

Izraelski vojnik išutirao palestinskog dečaka

Jedan držao, a drugi šutirao dečaka - vojnici heroji

Na snimku se vidi kako vojnik dete hvata i čvrsto ga drži, a zatim prilazi drugi vojnik i udara ga nogom. Prvi vojnik zatim pušta dečaka koji beži u nepoznatom smeru.

Snimak je nastao prošle nedelje u Hebronu, a snimio ga je Raed Abu Rimle, koji je događaj prepričao za izraelske novine.

"Čuo sam viku i video vojnika kako dečaka udara nogom u stomak. Pošto su vojnici otišli, prišao sam dečaku. Bio je tako uplašen da se upiškio u pantalone", ispričao je Abu Rimle.

Izraelska granična vojna policija se ogradila o incident, izražavajući žaljenje zbog ponašanja vojnika, ali uz napomenu da je ovo jedinstven slučaj "koji ne predstavlja aktivnosti granične policije niti odražava principe bezbednosnih snaga države Izrael".

Aktuelni incident je poslednji u nizu zabeleženih događaja koji su dospeli u javnost poslednjih meseci. U snimku objavljenom u maju vide se izraelski doseljenici kako pucaju po palestinskim seljacima dok vojska stoji i posmatra. U aprilu je objavljen snimak na kojem pripadnik vojne policije udara danskog aktivistu puškom u glavu.

Ovaj video se pojavio samo nekoliko dana pošto je grupa istaknutih britanskih advokata zaključila da je Izrael prekršio međunarodna prava zbog tretmana palestinske dece u zarobljeništvu.

2024 © - Vesti online