Četvrtak 05.07.2012.
13:10
B92

Nova Bus Plus pravila za putnike

Sprovođenje novih pravila biće vrlo interesantno na prometnim stanicama poput onih na Zelenom Vencu ili kod Sava Centra. A posebno zanimljivo na početnim stanicama autobusa koji voze za prigradska mesta.

Kako je saopšteno iz Bus Plus sistema, građani će ubuduće uz asistenciju kontrolora ulaziti u vozila samo na vrata obeležena za tu namenu. Uz to, uvešće se i novi oblici kontrole na 12 najfrekventnijih punktova javnog prevoza, dok će u određenom broju vidno označenih vozila biti prisutna stalna kontrola.

Kako piše u saopštenju dostavljenom medijima, najavljene mere detaljnije izgledaju ovako. U zoni 1 putnici će moći da ulaze u gradski prevoz samo na prva i zadnja vrata, a da izlaze na srednja. Na svim okretnicama autobusa moći će da se ulazi samo na prednja vrata, što važi za prvu i za drugu zonu. Za zonu dva važiće pravilo da može da se ulazi samo na prva vrata, dok će iz autobusa moći da se izađe na sva ostala.

"Uvođenje novih oblika kontrole podrazumeva da će kontrolori koordinatori usmeravati putnike, pomagati im da nove mere usvoje, i moliti sve putnike bez uredne vozne karte da napuste vozilo", saopštavaju iz Bus Plusa.

Koordinatori će, kao se precizira, biti raspoređeni na deonicama - Zrenjaninski put, Karaburma, Smederevski put, Avalski put, Ibarska magistrala, Obrenovački put, Autoput, Surčinski put, Batajnički drum, Brankov most i "Pet solitera".

Član Gradskog veća Beograda Željko Ožegović je istakao da cilj nije izdavanje opomena, već stvaranje boljih uslova za putnike koji redovno plaćaju i očitavaju vozne karte.

"Odlučili smo da nove mere uvedemo tokom leta jer su građani na godišnjim odmorima, te je i javni prevoz najmanje opterećen. Planiramo da do kraja avgusta jasno obeležimo sva vrata svih vozila za ulaz i izlaz", rekao je Ožegović.
 

Grad Beograd će, kako se ističe, uložiti napor da svoj deci koja pohađaju osnovne škole do kraja godine obezbedi besplatne vozne karte, da bi se najmlađi putnici naučili kako da koriste javni prevoz.

2024 © - Vesti online