Ponedeljak 26.10.2009.
17:02
Tanjug

Podignuta optužnica protiv Jocića

Istom optužnicom Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović terete seda su, kao članovi grupe koju je organizovao Jocić, učestvovali u tom ubistvu, precizirao je Radisaljević. Njima se na teret stavljaju krivična dela zločinačko udruživanje i teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 30 do 40 godina zatvora. Prilikom likvidacije Pukanića nastradao je i njegov bliski saradnik Niko Franjić.

Protiv ostalih članova ove međunarodne kriminalne grupe optužnicu je takođe u ponedeljak podigao Ured za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije u Hrvatskoj.

Sreten Jocić na jednom od prethodnih suđenja u Okružnom sudu u Beogradu
 

"Optužnice koje su u ponedeljak podignute i u Beogradu i Zagrebu, direktan su proizvod istovremeno vođenih istraga u ovim zemljama", naveo je specijalni tužilac u saopštenju.

Dokazi prikupljeni u toku istrage potvrdili su sumnju da su Jocić, Milovanović i Kuzmanović, delujući u okviru međunarodno organizovane kriminalne grupe čiji su pripadnici bili državljani Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine organizovali i izvršili pomenuta krivična dela, navodi se u saopštenju Specijalnog tužioca.

Tužilaštvo je u optužnici predložilo da se Jociću, Milovanoviću i Kuzmanoviću produži pritvor, jer smatra da je to neophodno iz svih zakonom propisanih razloga - počev od opasnosti od bekstva pa do posebno teških okolnosti i načina izvršenja krivičnog dela. Odbrana optuženih ima pravo da uloži prigovor na optužnicu, u roku od 15 dana po prijemu optužnice. O prigovorima odlučije sudsko veće, a razmatra je i po službenoj dužnosti.

Jocić je uhapšen 27. aprila u Beogradu, dok su Kuzmanović i Milovanović uhapšeni u roku od narednih mesec dana.

2024 © - Vesti online