Sreda 04.07.2012.
16:58
Beta

Vruće vam je? Izvol' te u Skupštinu Novog Sada


Kad upeče sunce i počne asfalt da se topi Novosađani mogu u gradsku skupštinu
 

U klimatizovanom holu skupštinskog zdanja u ulici Žarka Zrenjanina postavljene su stolice, novine i voda, što bi trebalo dodatno da olakša boravak trudnicama, najstarijima i sugrađanima sa zdravstvenim tegobama.

Hol Skupštine otvoren je za Novosađane svakog dana od 11 do 18 časova, a zaklon od velikih vrućina mogu da potraže svi koji žele da se osveže, predahnu i odmore. U holu dežuraju i volonteri Crvenog krsta, ako nekim građanima bude potrebna medicinska pomoć.

Građani koji su tokom prepodneva posetili Skupštinu grada rekli su novinarima da je inicijativa jako dobra i da može biti od velike koristi za mnogobrojne Novosađane kojima treba prostor da se rashlade tokom boravka u centru grada.

Aleksandra Jerkov danas je ponovila apel gradskim ustanovama i javnim preduzećima u Novom Sadu da osposobe klimatizovane prostore u kojima bi građani mogli da se rashlade i osveže.

Inspekcijske službe juče su uklonile cisternu koju su radnici JKP Vodovod i kanalizacija postavili u centru Novog Sada za građane. Prethodno je Aleksandra Jerkov od direktora Vodovoda zatražila da se na najprometnijim mestima u Novom Sadu i prigradskim naseljima postavi cisterne sa vodom, kako bi se građani rashladili. Takođe je inicirala da radnici Vodovoda na nekoliko hidranta postave montažne česme, ali je i ta inicijativa blokirana.

"Smatrala sam da je inicijativa dobra za građane i prihvatljiva za sve organe grada. Mogu samo da nagađam zašto nije realizovana, ali to treba pitati gradonačlenika i Gradsko veće. Ako je gradonačelnik procenio da incijativa nije dobra ili je ne treba realizovati verujem da ima razloga za to", rekla je Jerkov.

2024 © - Vesti online