Sreda 04.07.2012.
12:27
rts rs

Sirene: Pronađeno telo!?

Američke vlasti su nedavno bile prinuđene da objave saopštenje u kojem negiraju da imaju bilo kakvih dokaza o postojanju sirena, mitskih bića sa glavom žene i telom ribe

Morski humanoidi ne postoje, barem dokazi nisu pronađeni, saopštila je vlada SAD, tačnije njena okeanska služba nakon emisije kanala "Enimal planet“ koja je dovela deo gledalaca u veliku zabludu.

"Dokazi o morskim humanoidima nikada nisu pronađeni", ističe se u saopštenju koje je postavljeno na sajtu agencije.
 

Slike i priče o sirenama pojavljuju se kroz istoriju u mitologiji i umetnosti naroda širom sveta, od Homerove "Odiseje" do usmenih legendi australijskih Aboridžina, objašnjava Američka okeanska služba.

Predstavnica agencije Kerol Kevena objasnila je za Bi-Bi-Si da su u pisanju saopštenja korišćeni postojeći pisani izvori, s obzirom na to da okeanska služba nema nikakav "naučni program o sirenama".

Urednička napomena: Ova dvosatna specijalna emisija je naučnofantastična, bazirana na nekim stvarnim događajima i naučnim teorijama

Ona je navela da su najmanje dve osobe pisale agenciji tražeći više informacija o mitskim stvorenjima nakon što je krajem maja emitovana emisija "Sirene: pronađeno telo" na kanalu Enimal planet koji uglavnom prikazuje dokumentarne filmove o životinjama.

Premda čista fikcija, emisija je zbog načina na koji je snimljena i prezentovana dovela deo gledalaca u zabludu da se radi i edukativnom programu, saopštila je TV mreža Diskaveri kojoj pripada kanal Enimal planet.

2024 © - Vesti online