Nikad više bez hleba, mleka i struje

Često jedini mesečni prihod: Dejan Milošević sa majkom Vesnom
 

- Od fabrike Jumko gde sam zvanično zaposlena, mada na posao idem povremeno kada me uprava pozove, i ne dobijem mnogo više. Svaka tri do četiri meseca isplate nam nešto para i to uglavnom ne prelazi 100 evra, tako da kad sve saberem, od našeg dobrotvora godišnje dobijem više nego od svoje firme, gde svaku paru u znoju zaradim, s obzirom na sve bolesti koje sam u svojih preteških 59 godina stekla. I, eto, preživljavamo nekako. Hvala tom mladom čoveku na istrajnosti i brizi za Dejana i mene - rekla je Vesna Milošević, kuvarica po zanimanju, čije je zdravlje sve krhkije i sve teže se nosi sa sinovljevom bolešću i besparicom.

Uplata za struju: Ranko Majstorović sa ćerkom
 

Vidovdanski dar iz Sidneja

A na Vidovdan, jedan od najsvetijih srpskih pravoslavnih praznika, Ljiljana Joksić iz Sidneja poslala je 60 australijskih dolara. Čini to redovno u slavu sveca i duhu milosrđa, a na radost nekog od štićenika Humanitarnog mosta. Ovoga puta njen izbor je Dejan Milošević iz Vranja, "bivši ratnik, a sada invalid", kako je, između ostalog, napisala:
"Šaljem svoj darak i javljam se u želji da Dejana obradujem. Majci Vesni i Dejanu neka Gospod podari mir i srećne dane".
Majka Vesna odgovara da je mir u duši već osetila, a dok je ljudi kao što su čitaoci "Vesti" moguće je i srećne dane da doživi.

- Ne znam zaista gde i kako bismo završili Dejan i ja da nam nije ovog redovnog donatora, ali i mnogih drugih čitalaca "Vesti" koji nam povremeno pošalju donaciju pa nabavimo ogrev i spremimo zimnicu, proslavimo Božić, Uskrs i druge praznike... Bog im dao zdravlje, kuću punu dece i sto pun hrane - rekla je Vesna Milošević.


Isti donator ima i štićenika u Republici Srpskoj iz koje je otišao u Nemačku bežeći od neimaštine. To je starina Ranko Majstoroviću iz Omarske, koji svojom preskromnom penzijom izdržava bolesnu ćerku i unuka, dobrog dečaka i marljivog đaka. O uručenju donacije njegovog zemljaka pisaćemo u jednom od narednih brojeva našeg lista, uvereni da će i nju uplatiti Elektrodistribuciji kako nikada više ne bi imao dug koji sam neće moći da izmiri i kuća mu bude u mraku. Tek uz nesebičnu pomoć čitalaca "Vesti" sijalica je nedavno, posle dve godine, ponovo zasijala u njegovom domu.


- Sam mi je bog poslao ovog donatora. Dok ne otplatim ono kamata što su mi podelili na rate, svih 40 evra ići će za struju - rekao je Ranko Marinković kad mu je uručena prethodna donacija i preneta poruka da na ovu skromnu pomoć može da računa sve dok bude potrebe za njom.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online