Sreda 04.07.2012.
06:41
Danas

Mrkonjić u kabinetu ima Tadićevu sliku kraj Slobine

Ne odriče se prijatelja bez obzira na političke turbulencije: Milutin Mrkonjić
 


Ljuti ste na Tadića zato što nije uspeo da sastavi vladu. Zašto na njega? Zar ljutnju ne treba da usmerite na sopstvenu partiju?

- Ništa lično nije u pitanju. Smatrao sam da je trebalo raditi i odlučivati brže, vladu bismo odavno imali. Mnogo se oklevalo, kombinovalo, gubili smo dragoceno vreme.


Bili ste baš u prijateljskim odnosima s Oliverom Dulićem iz DS. Da li ste se nakon odluke da se priklonite naprednjacima čuli s njim i šta vam je rekao?

- Bio sam i ostao u prijateljskim odnosima s Dulićem, što nema nikakve veze s našim političkim angažovanjem. Ja se svojih prijatelja ne odričem ma kakve političke turbulencije bile. O tome, videli ste, svedoče i fotografije u mom kabinetu. Da, naravno, tu je i slika Slobodana Miloševića, ali i Borisa Tadića, s kojim sam odlično sarađivao u protekle četiri godine, pa je to preraslo i u lično prijateljstvo...


Možda ćete uskoro na zid staviti i sliku Dačića, ili Malog Slobe, kako ga neki nazivaju, tvrdeći da se Srbija vraća u devedesete?

- Ima, naravno, medija u inostranstvu koji drugačije pišu. To su zlonamerne spekulacije. Povratak u devedesete je nemoguć, ma kakav odnos čovek imao prema vremenu koje pominjete.

2024 © - Vesti online