Utorak 03.07.2012.
23:28
Vestionline, Telegraf.rs

Vest Hem želi Stankovića, problem radna dozvola

Nastavak karijere u Premijer ligi? - Dejan Stanković

Povratnik u Premijer ligu, Vest Hem, raspituje se uveliko za Dejana Stankovića, ali ukoliko bi bilo povoda za pregovore, oni ne bi ni počeli zbog radne dozvole srpskog fudbalera u Engleskoj.

Poznato je da su “neroazuri” u lošoj finansijskoj situaciji, te da rade na tome da podmlade tim. Iz tih razloga su klub već napustili Dijego Forlan i po svemu sudeći Brazilac Lusio koji će najverovatnije u Juventus.

Čelnicima Intera bi verovatno dosta olakšalo kad ne bi morali više da isplaćuju Stankoviću dva i po miliona evra godišnje, iako srpskom fudbaleru ugovor ističe za dve godine.

S obzirom na to da je malo verovatno da će Vest Hem imati toliku sumu za vezistu, pojavio se problem zbog kog Stanković ne bi mogao da se preseli na Ostrvo. 

Naime, “Dejli mejl” piše da 33-godišnji fudbaler kao državljanin zemlje koja nije članica Evropske Unije mora da dobije radnu dozvolu da bi igrao u Engleskoj, a nju bi mogao da dobije samo ako je odigrao bar 75 odsto utakmica za Inter prethodne sezone. Ipak, postoji i opcija da klub britanskim vlastima uputi posebnu molbu za radnu dozvolu, jer je Stanković odigrao mnogo reprezentativnih mečeva za Srbiju.

Zbog povrede koja ga je zadesila, Stanković je odigrao samo 19 utakmica tokom cele sezone 2011/12.

2024 © - Vesti online