Utorak 03.07.2012.
19:37
Beta

SDS: Alarmantno stanje u Republici Srpskoj

Foto: Ilustracija

"Predsedništvo SDS ističe da BDP nije posledica svetske ekonomske krize, već nesposobnosti vlade i prisustva korupcije u njenim redovima", navodi se u saopštenju stranke.

Predsedništvo SDS pozvalo je sve parlamentarne stranke da prihvate predložena zakonska rešenja iz oblasti boračkog prava i penzijsko-invalidskog osiguranja, kako bi se obezbedili bolji uslovi za najugroženije kategorije stanovništva u RS.

Komentarišući ponuđenu ostavku ministra prosvete i kulture Antona Kasipovića, Predsedništvo SDS ocenilo je da je to još jedan dokaz da aktuelna vlada ne funkcioniše i da nije u stanju da ispuni data obećanja. Kasipović je od premijera RS Aleksandra Džombića zatržio da ga razreši dužnosti, jer nije ispoštovan rok za izgradnju četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, kako je ranije obećano.

"Krajnje je vreme da aktuelna vlada ode s političke scene, a da odgovornost za ovakvo stanje u RS, u kojoj raste samo korupcija, mora snositi vladajuća stranka", ističe se u saopštenju.

Predsedništvo SDS na kraju je pozvalo poslanike u Parlamentu RS da prihvate izmene zakona o sukobu interesa, kako bi se izvršila departizacija RS, jer je, kako se ističe, u regionu jedino u RS predsednik republike ujedno i predsednik stranke.

2024 © - Vesti online