Utorak 03.07.2012.
15:00
B92

Riker došao jer mu se sviđa Beograd

Došao jer mu se sviđa: Filip Riker
 

Prilikom ulaska u sedište stranke Mlađana Dinkića, Riker je na pitanje B92 zašto je došao u Srbiju u prolazu rekao "zato što mi se sviđa Beograd".

Filip Riker, koji je zamenik pomoćnika državnog skeretara SAD, prvi je visoki američki zvaničnik koji je došao u Srbiju od okončanja izbornog procesa.

Izvor B92 navodi da će se Riker sastati i sa mandatarom Ivicom Dačićem kao i sa predstavnicima svih vodećih stranka. B92 saznaje da će u toku ove nedelje u Beogradu doći i sam pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon.

Riker bi trebalo da u Beogradu ostane do 5. jula, dok će Filip Gordon u Beogradu boraviti 8. i 9. jula.

To će biti prva poseta Srbiji nekog američkog zvaničnika nakon održavanja izbora i ona se može sagledavati u svetlu povećanog interesovanja Vašingtona za razvoj događaja oko formiranje Vlade.

Naime, kako saznaje B92, Dačić je pokušao prošle nedelje da ostvari telefonski kontakt sa američkom državnom sekretarkom Hilari Klinton, ali mu to nije pošlo za rukom.

Kako navodi izvor B92, odgovoreno mu je da će prvo morati da se sretne sa visokim američkim službenicima koji će stići u posetu Beogradu. U Američkoj ambasadi su naveli da je Rikerova poseta deo njegovih "redovnih poseta regionu" i da će u Beogradu razgovarati sa više zvaničnika srpske vlade, sa liderima političkih stranaka, kao što je bio slučaj i tokom njegovih ranijih poseta Srbiji.

2024 © - Vesti online