Utorak 03.07.2012.
15:10
Beta

"Neću sa Tadićem, ali neću ni da vratim mandat"

 "Kako neko sada može da kaže da nisam prihvatljiv samo zato što nisam sa Tadićem"
 

Povodom pisanja medija da zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Filipa Rikera dolazi u Beograd da lobira za koaliciju Demokratske stranke i Srpske napredne stranke jer SAD ne žele Dačića za premijera, Dačić je rekao: "Ja sam mandat dobio i sigurno ga neću vratiti zato što neko žali što nema velike koalicije".

"Ako imam većinu - imam, ako nemam onda ćemo se objasniti zbog čega i idemo na nove izbore, pa ćemo videti za koga će narod glasati", kazao je Dačić je na konferenciji za novinare posle razgvora sa predstavnicima Ujedinjenih regiona Srbije o formiranju nove vlade.

On je istakao da se vlada Srbije ne određuje ni u Vašingtonu ni u Moskvi, već u Srbiji i da on sigurno neće uraditi ništa što bi štetilo Srbiji.

Dačić je kazao da treba da razgovara sa Rikerom ali da ne zna šta će biti tema ražgvora.

Povodom navoda da Riker želi da od lidera socijalista sazna da li je retoriku o Kosovu prilagodio predizbornoj kampanji ili se ozbiljno zalaže za razgraničenje i slanje srpskih snaga na Kosovo, Dačić je upitao kako neko može da kaže da više nije prihvatljiv da bude u vladi Srbije samo zato što nije više sa Borisom Tadićem.

"Bio sam proglašen za 'Najevropljanina', rad MUP-a ocenjen je kao odličan i kako neko sada može da kaže da nisam prihvatljiv samo zato što nisam sa Tadićem ", kazao je Dačić i dodao da mu niko od stranih zvaničnika i ambasadora nije rekao da je neprihvatljiv.

2024 © - Vesti online