Utorak 03.07.2012.
13:03
E. V.

Šešelj kriv za poraz radikala

Previše sumnji: Vođstvo radikala


Prema tvrdnjama izvora "Vesti", iz same stranke, na sednici Centralne otadžbinske uprave SRS-a otvorena je rasprava o razlozima izbornog fijaska i izrečene veoma ozbiljne optužbe pre svega na račun Vojislava Šešelja. Naš izvor tvrdi da je jedan od prisutnih na sednici Ratko Ličina ocenio da je izborna strategija bila katastrofalna jer se zasnivala na blaćenju Srpske napredne stranke i Nikolića i Vučića, umesto na kritici režima i vladajućih stranaka, kao što se očekuje od opozicije.


Kao promašaj ocenjena je i odluka lidera radikala da umesto već istaknutog Aleksandra Martinovića u trku za predsednika Srbije uđe Šešeljeva supruga Jadranka.

U Beogradu se može čuti da za ponašanje radikala u predizbornoj kampanji postoji

Nova stranka?


Prema saznanjima "Vesti", u toku su pripreme za osnivanje nove političke partije u čijem će se osnivačkom odboru naći razočarani radikali, na čelu sa doskorašnjim potpredsednikom stranke Aleksandrom Martinovićem.

logično objašnjenje. Naime, čak i neki do juče vrlo bliski Šešeljevi saradnici iznose sumnju da je Šešelj uoči izborne trke napravio sporazum sa Demokratskom strankom o nenapadanju, odnosno, da SRS umesto režima kritikuje Nikolića i Vučića, kao "izdajnike".

Šešelj je bio siguran da će mu takav pristup omogućiti otkidanje dela glasova SNS-a i promociju u medijima koje u Srbiji kontroliše Demokratska stranka, a motivi DS-a bili su da oslabi naprednjake.

Izvori "Vesti" potvrđuju ono što se ovih dana priča po Beogradu, da je DS dao i veliku sumu novca jednom od Šešeljevih vrlo bliskih saradnika na ime pomoći radikalima u kampanji. Lako je pretpostaviti gde je novac završio, a po ovoj verziji taj Šešeljev bliski saradnik kupio je krajem juna stan na Vračaru, jednom od luksuznih delova Beograda.

2024 © - Vesti online