Ponedeljak 02.07.2012.
20:51
Vestionline

Sarkozijeve žene protiv nove prve dame

Prva dama Francuske prestala da se bavi novinarstvom zbog svoje funkcije

"Ja se nisam žalila kada bi se u medijima pojavio članak koji mi se nije sviđao", rekla je Karla Bruni aludirajući na česte kritike partnerke francuskog predsednika Fransao Olanda na račun novinskih tekstova u kojima se spominje. "I imala sam samo dva savetnika", dodala je Bruni komentarišući glasine da Valeri Trirvajler u Jelisejskoj palati ima od četiri do šest savetnika.


Nevenčana supruga francuskog predsednika na udaru je kritika javnosti otkako je u pustila indiskretan tvit koji je razljutio francusku političku elitu. Naime, između dva kruga parlamentarnih izbora Trirvajler je poželela sreću protivniku Segolen Rojal, koja je Olandova bivša partnerka i majka njihovo četvoro dece.

Od tog incidenta Valeri se u potpunosti pritajila. Nije ništa pisala na Tviteru, niti je pratila Olanda na klimatsku konferenciju u Brazil.

Novu prvu damu prokomentarisala je i bivša Sarkozijeva supruga Sesilija Atijas.

"Kada ste prva dama, onda nemate izbora - uzmete i dobro i loše ili ne uzmete ništa", rekla je Sesilija koja je bila prva dama Francuske od maja 2007. do oktobra iste godine, kada se razvela od Sarkozija.

2024 © - Vesti online