Ponedeljak 02.07.2012.
18:25
Vestionline

Francuz Leo Vesterman potpisao za Partizan

Vesterman oduševljen prelaskom u Partizan

Dvadesetogodišnji Vesterman (196cm, 86kg) nastupao je na ovogodišnjem Nike Hoop Samitu gde se tradicionalno sastaju najbolji juniori Evrope i SAD. Ove godine Tim sveta je savladao Amerikance, a Vesterman je bio startni plej na toj utakmici.

Tokom prošle sezone on je nastupao za Asvel, a na 29 odigranih utakmica imao je prosek od 23 minuta, 8.8 poena, 2.6 skokova i 3.3 asistencije.

Sa juniorskom reprezentacijom Francuske, Vesterman je na Evropskom prvenstvu osvojio srebrnu medalju, a ima i bronzu sa mladom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu 2011. godine.

Vesterman je potpisao trogodišnji ugovor sa višestrukim šampionom Srbije, a potom je na 'Tviteru' napisao:

"Snovi su postali stvarnost. Oduševljen sam što ću igrati za legendarni klub, lude navijače i u predivnom gradu! Beograde, dolazim uskoro"!

Traore: Ludački će napredovati sa najboljim trenerom za mlade igrače

 

Francuski reprezentativac Ali Traore izneo je svoje mišljenje o Vestermanovom dolasku u beogradski Partizan.

 

"Napravio je odličan izbor, ludački će napredovati sa najboljim trenerom za mlade igrače. Igraće mnogo minuta u mnogo utakmica sa velikimpritiskom, kada vidite koji igrači su došli iz Partizana, počnem da sanjam. Da sam u njegovim godinama uradio bih isto. Posle ovoga može da igra bilo gde! Trener Duško Vujošević ga želi. On će da igra", rekao je Traore.

2024 © - Vesti online