Ponedeljak 02.07.2012.
16:51
Beta

Bekrić: Imam 21 godinu i ja sam vicešampion Evrope

Emir Bekrić

Bekrić je na upravo završenom Prvenstvu Evrope u Helsinkiju osvojio srebrnu medalju u trci na 400 metara s preponama.

"Konkurencija je bila jaka, jer je 15 atletičara imalo rezultat u nivou olimpijske norme. Mislim da je presudila moja odlučnost u finalu", rekao je Bekrić na konferenciji za novinare na stadionu Partizan.

On je dodao da je do medalje došao, jer je imao veliku želju za pobedom i da se to naročito videlo u poslednjih 100 metara.

"Drugi takmičari imaju fantastične uslove, ali nemaju taj žar. Kada ih gledam, znam da su bolji i to mi je motivacija da ih prestignem i pobegnem im", rekao je Bekrić.

Asmir Kolašinac

Osvajač bronzane medalju u bacanju kugle Asmir Kolašinac istakao je da je ovo tek početak jedne sjajne generacije.

"Možda nećemo postizati odlične rezultate već na Olimpijskim igrama u Londonu, ali hoćemo na sledećem Svetskom prvenstvu", rekao je Kolašinac.

Prema njegovim rečima, to što je pobedio velike šampione na Evropskom prvenstvu doneće mu veliko samopouzdanje.

"Sada očekujem više od sebe. U Helsinkiju sam po svaku cenu želeo da branim bronzanu medalju. Mislim da sam pogrešio i ostao nedorečen. Trebalo je da pokušam da dođem do srebra", rekao je Kolašinac.

Trener Bekrića Mirjana Stojanović ocenila je da su atletičari u Helsinkiju ostvarili dobar plasman.

"Bekrić može već sada da trči ispod 49 sekundi i nadam se da ćemo uskoro biti srećni i zadovoljni zbog toga. On je mlad i tek mu predstoje dobri rezultati", rekla je Stojanovićeva.

Ona je zatim veoma emotivno odgovorila na pitanje koliko joj medalja njenog atletičara znači.

"Ova medalja je moj život! Ono što sam sanjala to sam sada i uradila", rekla je Stojanovićeva i dodala: "Pokazali smo šta sve odricanjem i uz puno volje može da se ostvari".

2024 © - Vesti online