Ponedeljak 02.07.2012.
14:25
Vestionline, Kurir

Stojković: U Đenovi sam preležao smrt!

"Ne vidim da sam nekoga prodao ili uradio nešto slično dolaskom u Partizan"

Golman Partizana i potencijalni čuvar mreže selekcije Srbije Vladimir Stojković još uvek izaziva veliku pažnju medija u našoj zemlji.Kontroverze koje ga prate od povratka u srpski fudbal još uvek su više nego aktuelne.

Navijači Crvene zvezde mu nisu, a po svemu sudeći i nikad neće oprostiti odlazak u tabor večitog rivala. Ipak, golman crno-belih poručuje da je sada sa potpuno uveren da je tim potezom učinio pravu stvar.

"Nisu to male stvari, pa da tek tako kažeš - u redu je, dolazim. Dobro sam razmislio pre nego što sam doneo konačnu odluku i sada znam da je bila ispravna. Svašta se pričalo, ali ne vidim da sam nekoga prodao ili uradio nešto slično dolaskom u Partizan", izjavio je Stojković, a prenose beogradski mediji.

Prvi večiti derbi na Marakani je bio pakleno iskušenje za golmana kluba iz Humske.

"Prvi je svakako bio čudan, a kako i ne bi bio. Trudio sam se da u tu utakmicu uđem kao najnormalniju, svaku drugu, ali nije bilo lako. Bilo je mnogo tenzije, ipak, meni se čini da je najviše napetosti bilo na derbiju u kojem smo prošlog novembra slavili 2:0. Takođe, mnogo elektriciteta je bilo kada smo golom Tejga pobedili i stekli odlučujuću prednost u borbi za titulu".

Posle derbija usledila su neprijatna dešavanja u meču protiv Estonije, a zatim i prava golgota kroz koju je Stojković prošao u Đenovi.

"Nikada mi nije bila namera da bilo koga provociram ili radim bilo šta slično. Ipak, valja imati u vidu da sam u Đenovi preležao smrt, otud i moja reakcija na derbiju", dodaje Stojković.

Pet godina vladavine Partizana na domaćoj sceni učinile su da tenzija i pritisak iz dana u dan postaju sve veći. Ipak, niz nepobedivosti u derbijima prekinut je prethodnog proleća sa tri vezane pobede Crvene zvezde i to bez primljenog gola.

"Svake godine ima tenzija i priča. Logično je da nam iz godine u godinu bude sve teže, jer je uvek lakše napadati nego braniti, a i želja kod rivala je sve veća i veća. Zvezda se digla kada se nije očekivalo, delovalo je da su u velikom problemu, a eto uspeli su da iskoriste naše slabe dane. Mnogo je razloga zašto je ispalo baš tako kako je ispalo. Kada je u pitanju prvenstveni derbi jasno je da je ne baš mali uticaj imala i velika bodovna razlika na tabeli", zaključio je Stojković.

2024 © - Vesti online